בין היתר, הדו”ח מצביע על ליקויים חמורים בהליכי האישור שניתנו ליזם, כולל הפקת היתר בנייה לפני תשלום אגרות. עוד עלה כי חישובי היטלי ההשבחה וגודל הבנייה המתוכנן לא תאמו את האישורים שניתנו בפועל, דבר המעורר תהיות בנוגע לאופן ההתנהלות מול היזם.
חבר מועצת העיר ויו”ר ועדת הביקורת, עדי גרוס, תקף בחריפות את התנהלות היזם: “התנהלות היזם מול ועדת התכנון מעידה על תכסיסנות ברורה. יש לפנות לבית המשפט כדי לחייב אותו לממש את ההיתר שניתן לו.”
“החשש: העיכוב – במטרה לשנות את הייעוד למגורים, לטובת היזם”
חברי מועצת העיר הביעו חשש כי היזם אינו מעוניין לממש את ההיתר שניתן לבניית הקניון, אלא שואף לשנות את ייעוד הקרקע למגורים. שינוי שכזה עשוי להכניס ליזם עשרות מיליוני שקלים, אך תושבי גבעת שמואל ימשיכו להיפגע, הן מבחינת שירותי המסחר בעיר והן מהפסד הכנסות הארנונה הצפויות משטחי מסחר.
רו”ח גל לנצ’נר, חבר מועצת העיר, אמר: “השטח הזה היה בעבר מגרש הכדורגל היחיד בעיר. הקניון היה אמור להיות אחד היפים בארץ ולספק שירות משמעותי לתושבים. במקום זאת, אנחנו רואים פיל לבן והכנסות ארנונה שלא מגיעות. התושבים משלמים את המחיר.”
משה מרר, סגן ראש העירייה לשעבר, שתמך בפרויקט בשלביו הראשונים, הביע אכזבה עמוקה: “היה לי הרושם שנקבל קניון מרשים כמו בערים מובילות בישראל. בפועל, קיבלנו תוכניות לקניון קטן ופתוח כמו זה שכבר קיים בעיר. זה מצער שכל פעם שיזם מפעיל לחץ, התושבים הם אלה שמשלמים את המחיר.”
הדו”ח מחזק את תחושת התסכול בקרב תושבי גבעת שמואל, שממשיכים לחלום על קניון גדול ומודרני שישרת את צורכיהם, אך בינתיים, נראה שהפיל הלבן שביציאה מהעיר ימשיך לעמוד כאנדרטה של כישלון תכנוני וניהולי.