מספר חודשים לאחר שחוקק חוק המאפשר למנכ”ל משרד החינוך לפטר עובד הוראה, אם נקט בהתנהגות שאינה ראויה בעלת אופי מיני – בעקבות פעילות פורום תקנה יושם לראשונה החוק ומורה ממרכז הארץ פוטר.
ההחלטה על פיטורי המורה – שלא ניתן למסור פרטים מזהים עליו או על המוסד החינוכי בו עבד – מגיעה לאחר שבפני הפורום העידו מספר מתלוננים נגד אותו מורה, ובזכות מעורבות הפורום המידע הגיע עד מנכ”ל משרד החינוך שהודיע על פיטורי המורה בעקבות אותן העדויות.
בחודש מרץ האחרון מליאת הכנסת אישרה בקריאה שניה ושלישית את הצעת חוק הארכת השעיה של עובד המדינה ופיטורים של עובד הוראה לשם הגנה על קטין או חסר ישע. סעיף 18 א בחוק זה אומר כי מנכ”ל משרד החינוך יוסמך לפטר עובד הוראה, שהוא עובד מדינה, בהליך של פיטורים מִנהליים, במצב שבו לא ניתן לנקוט כנגדו בהליך משמעתי, לרוב בשל רף הראיות שאינו מגיע לרף הנדרש בהליך פלילי או משמעתי, אך עדיין קיימות ראיות ברמה המִנהלית לקיומה של התנהגות כאמור. כעת, חצי שנה לאחר אישור החוק, לראשונה בישראל הוא מומש כנגד מורה מן המרכז שנגדו הוגשו תלונות לפגיעה מינית מתלמידיו לשעבר.
שני תלמידים של אותו מורה העידו בפני אנשי פורום תקנה כי המורה פגע בהם פגיעה מינית מתמשכת בשנת 1993 בהיותם קטינים, בתקופה שדיני מדינת ישראל החילו התיישנות על העבירות. ומאחר שעל פי חוק על אותן תלונות חלות התיישנות – לא ניתן היה לפתוח בהליך פלילי, שיאפשר בין היתר את פיטורי המורה.
כנגד אותו מורה הוגשו גם שתי תלונות נוספות לאורך השנים, התלונות הגיעו למשטרה אך בגלל סירוב לתת עדות התיקים נסגרו. בפורום תקנה הוציאו מודעה לציבור להיזהר מן איש והחינוך, לאחר שהנ”ל המשיך ללמד פנו חברי הפורום אל הנהלת החמ”ד וידעו אותם על מעשי המורה וביקשו להשתמש בסמכותכם כדי שהאחרון יפסיק ללמד. בהנהלת החמ”ד העבירו את המידע אל מנכ”ל משרד החינוך שהפעיל את כוחו מטעם סעיף 18 א’ והביא לפיטורי המורה.