ראובן אלפרון, תושב גבעת שמואל ובן לאחת המשפחות העניפות והמוכרות בגבעה, נפל בשנת 1969 בעת מילוי תפקידו כחייל מילואים באזור תעלת סואץ • על מעשה גילוי אומץ הלב ורוח ההתנדבות תחת אש האוייב, זכה ראובן לצל”ש ולעיטור המופת מאלוף פיקוד הדרום • ראש העיר יוסי ברודני: “זיכרון בנינו ובנותינו הוא חלק בלתי נפרד מהרקמה האנושית שלנו – כחברה, כקהילה, כעיר וכעם “
עיריית גבעת שמואל חנכה את גינת “גיבורי ישראל” הנמצאת במרכז העיר, על שמו של החייל ראובן אלפרון ז”ל, שנפל בעת מילוי תפקידו כחייל במילואים באזור תעלת סואץ.
בטקס השתתפו ראש העיר יוסי ברודני, סגן רה”ע משה מרר, רעייתו של ראובן הגב’ חנה הדסי, אלוף (במיל) בן ציון פרחי שפיקד על היחידה והאזור שראובן שירת בה, קצין חינוך ונפגעים בחטיבת השריון רנ”ג (מיל’) אלדד אורן, בני משפחה ותושבים.
באתר יזכור לזכרם של חללי צה”ל מובא סיפורו של אלפרון. ראובן גויס לצה”ל בתחילת פברואר 1963 ושירת בחיל ההנדסה והשריון, וסיים את שירותו הסדיר ללא פגע. בתחילת אוקטובר 1969 נקרא לשירות מילואים פעיל. ביום כ”ד במרחשון תש”ל (5.11.1969), נפל מיריות המצרים. יומיים לפני כן ביקש מפקדו מתנדב לעבודה מסוכנת וקשה בביצור המוצב וראובן התנדב לכך. התפקיד היה כרוך בהקמת רעש, שגרר אש נוראה מן הצד המצרי. לאחר סיום יום העבודה הראשון סירב ראובן לקבל “ליל מנוחה” חופשי, כנהוג, ולבלות אותו במוצב שכן, כי אמר שהוא כבר מורגל לעבודה במרומי הסוללה ואילו אדם חדש יבזבז שעות יקרות עד שילמד.
עבודה זו כאמור הייתה מסוכנת, שכן היא התנהלה תחת אש המצרים לעבר המוצב. אולם, חשש זה לא עמד כלל לנגד עיניו והוא פעל בנחישות ובאומץ לב, על מנת לסיים את העבודות הנדרשות לקמת המוצב.
הוא המשיך בעבודה כל יום המחרת ומשהחשיך שוב מצאו הלילה במרומי הסוללה, חשוף לאש האכזרית. כתום הלילה התנדב ראובן להשלים את העבודה וגם בלילה השלישי התנדב לעבוד חשוף לאש המצרית. ראובן עבד בקצב מהיר וכאשר חששו חבריו להעלות אליו חומרים לעבודה עודד אותם והאיץ בהם. באחת ההפסקות שחלה ביריות, כאשר נדמה היה לו שהאש שככה, התרומם ראובן – ואז נפגע בצרור בבטנו ונהרג. הניח אישה ובת. הובא למנוחת עולמים בבית הקברות הצבאי בקרית שאול
לאחר מותו צויין ראובן לשבח על ידי אלוף פיקוד הדרום על “גילוי אומץ לב ורוח התנדבות תחת אש אויב”. שר הביטחון כתב במכתב תנחומים לאלמנה: “ראובן היה חייל אמיץ, חבר למופת ואהוב על כל מי שהכירו”. בתחקיר שנערך ב 2017 הודגש כי צל”ש האלוף הומר לעיטור המופת – מהעיטורים החשובים והיוקרתיים ביותר בצה”ל.
עבודה זו כאמור הייתה מסוכנת, שכן היא התנהלה תחת אש המצרים לעבר המוצב. אולם, חשש זה לא עמד כלל לנגד עיניו והוא פעל בנחישות ובאומץ לב, על מנת לסיים את העבודות הנדרשות לקמת המוצב. במשך כל זמן העבודה, הוא היווה דוגמא ומופת לחיילי יחידתו וגם ביום העבודה השלישי עם התגברות אש האויב, הוא התעקש להמשיך לסיים את העבודות, במהלכן הוא נפגע מאש המצרים ונהרג.
“ראובן היה חייל אמיץ, חבר למופת ואהוב על כל מי שהכירו” כך כתב שר הביטחון דאז, משה דיין, במכתב התנחומים לרעייתו של ראובן ז”ל. על מעשה גילוי אומץ הלב ורוח ההתנדבות תחת אש האוייב, זכה ראובן לצל”ש מאלוף פיקוד הדרום, שאף הומר לאחר תחקיר שנערך בשנת 2017 לעיטור המופת.
ראש עיריית גבעת שמואל, יוסי ברודני נשא דברים בטקס לזכרו ובגילוי האנדרטה ואמר כי “זיכרון בנינו ובנותינו הוא חלק בלתי נפרד מהרקמה האנושית שלנו – כחברה, כקהילה, כעיר וכעם. טקס ההנצחה היום, מבטא את החשיבות הרבה שאנו רואים בהנצחתם של לוחמינו – בנינו ובנותינו, אשר לחמו ומסרו נפשם בגבורה למען עם ישראל וארץ ישראל, כחלק בלתי נפרד משרשרת הגיבורים והלוחמים של העם היהודי לדורותיו”