לא מעט אזרחים נתקלים בענייני תעבורה וזקוקים לייעוץ או ייצוג משפטי מעו”ד מומחה, על אחת כמה וכמה בגין עבירה פלילית. המאמר ייתן 5 טיפים לבחירת עו”ד בנושא זה.
אילו עבירות מחייבות ייעוץ וייצוג של עו”ד המתמחה בתעבורה?
לפי חוקי מדינת ישראל, כאשר נהג נוהג במהירות מופרזת – 30 קמ”ש ומעלה מעל המותר בדרך מהירה, או 40 קמ”ש ומעלה מהמותר בכביש עירוני ובין עירוני – הוא יקבל דו”ח ולעיתים זימון לנהיגה מונעת. ישנם גם מקרים בהם הנהג יזומן לבית משפט. בנוסף, עבירה שבגינה נגרמה תאונת דרכים עם נפגעים, או עבירה בגין נהיגה תחת השפעת אלכוהול או סמים נחשבת כעבירת תעבורה פלילית. במקרים כאלו עורך דין פלילי לענייני תעבורה יוכל לסייע משמעותית. גם כאשר נהג מקבל דו”ח אך הוא בוחר להישפט, אפילו כשמדובר בעבירה מינימלית, מומלץ להתייעץ עם עורך דין מומחה לתעבורה טרם ההליך המשפטי. עורך דין פלילי המתמחה בתעבורה חייב להיות מקצועי וללוות את הלקוח במשך כל תקופת המשפט, ולכן חשוב לבחור בעו”ד הטוב ביותר
כיצד תדעו לבחור בעו”ד מקצועי?
רבים שואלים את עצמם כיצד לבחור עורך דין לענייני תעבורה פליליים שייצג אותם בצורה הטובה ביותר במיוחד כשמדובר במקרה של נהיגה בשכרות. האם לבחור במשרד עו”ד נחשב וידוע? האם לבחור במשרד קטן שיעניק יחס אישי? האם לבחור בזול ביותר? וכן הלאה. הטיפ הראשון הוא לקבל המלצות. מכרים שנתקלו בבעיה דומה, יוכלו לסייע ולהמליץ על עורך דין פלילי שעוסק בתחום זה. בדקו אם אכן הוא סייע להם והצליח להפחית את העונש על העבירות. גם החיפוש המקוון באינטרנט יוביל אתכם לאתרים מהם תוכלו להתרשם. אתרים של משרדי עו”ד מלווים במאמרים, פורומים, שאלות ותשובות, תיקים ופסקי דין לדוגמה, וכמובן המלצות.
בדיקת עלויות וותק
חשוב להשוות מחירים כי הפערים בין עורכי הדין גדולים, אך אין להתפשר על המקצועיות והאיכות של עורך הדין. ברור שעו”ד מפורסם יעלה הרבה יותר מעו”ד פחות מוכר, שלעיתים הינו לא פחות מנוסה.
ישנן שתי אפשרויות לתשלום שכר הטרחה: אחוזים או תשלום מראש. על פי לשכת עורכי הדין ישנם תעריפים מפורטים, אך הם לא מחייבים. לעיתים צריך להשקיע יותר כדי לקבל ייצוג הולם. וזה מביא אותנו לטיפ השלישי – ותק וניסיון. עורך דין פלילי המתמחה בתעבורה חייב להיות בעל ניסיון בתיקים קודמים. הוא צריך לייצג אתכם בצורה הטובה ביותר ולייעץ באופן המועיל ביותר.
התרשמות בפגישה ודעה נוספת
טיפ נוסף הוא לקיים עם עורך הדין פגישה ראשונית בה תוכלו להתרשם, שהרי אין טוב ממראה עיניים. למרות שרושם ראשוני עלול להטעות, אפשר לבחון אם יש כימיה ואמון בסיסי. חשוב להגיע לפגישה עם כל המסמכים הדרושים ולהיות פתוחים לגבי האישום מבלי להסתיר דבר. עורך הדין חייב לשמור על דיסקרטיות גם אם החלטת לא לבחור בו לבסוף. הטיפ האחרון הוא לקבל דעה נוספת מעו”ד המומחה לתעבורה ורק אז להחליט למי מתחברים יותר ומי אמין יותר, בעיקר כשיש אישום פלילי.
המאמר באדיבות – עורך דין פלילי ותעבורה איתמר צור – https://www.law-zur.co.il/