תעודת הזהות של משרד הפנים הוא כרטיס כחול עם הפרטים האישיים והמזהים. למרות שמדובר רק בכרטיס, יש יגידו שהוא “כרטיס” הכניסה לעולם המבוגרים. השבוע עלו כ-320 תלמידי כיתות י’ של גבעת שמואל לירושלים, כחלק ממסע הבגרות הציוני והישראלי. הסיור בירושלים מתקיים זו השנה הרביעית. השנה השתתפו תלמידי התיכון הממלכתי, אולפנת אמי”ת וישיבת בני עקיבא.
בני הנוער ביקרו במספר אתרים בעיר שיש בהם כדי לחזק את עולם הערכים האישי. בני הנוער ביקרו באתרים שונים: גבעת התחמושת, שם חוו הדרכה באתר וצפו במיצג האור קולי; סיור באתרים מרכזיים בעקבות גבורת לוחמי תש”ח; סדנאות זהות ואזרחות במרכז מורשת בגין ועברו הדרכות על משכן הכנסת ובית המשפט העליון. כמו כן, כל הקבוצות הגיעו לכותל המערבי כחלק מהסיור שלהם.
בשעות הערב, נפגשו כלל התלמידים באודיטוריום של מרכז מורשת בגין, שם התקיים טקס שסיכם את מהלך היום, מטרתו ומשמעותו בנוכחות ראש העיר יוסי ברודני, מנהלת אגף החינוך אתי דהן, מנהלת המתנ”ס שירלי אחיטוב ונציגת מינהל חברה ונוער במשרד החינוך אביבית קאץ. בני הנוער לא יצאו בידיים ריקות וקיבלו שי מהעירייה.
“תעודת הזהות היא לא רק כרטיס פלסטיק. בתעודת הזהות יש את שם המשפחה, שמות ההורים, פרטים אישיים ובעצם התחלתם לכתוב את תעודת הזהות האישית שלכם. קבלת תעודת הזהות היא טכנית אבל מאחוריה עולם של ערכים אדיר. זוהי זכות גדולה להשתייך לאומה ולעם כמו עם ישראל, שהקימו מדינה מוצלחת ומשגשגת בתחומים רבים. בזמן לא רב, תוך כ-70 שנה, הוקמה מדינה לתפארת ועליכם מוטלת הזכות והחובה להיות חלק משושלת מפוארת”, אמר ברודני.
ערן אבן צור, מנהל יחידת הנוער בעיר, שהנחה את הטקס, ציין בפני בני הנוער, כי “אתם נכנסים לחיים בוגרים במדינת ישראל ולחיים אלו זכויות וחובות .בעוד כשנתיים תסיימו את התיכון ותתגייסו לצבא ולשירות הלאומי, ולאחר מכן כל אחד ואחת מכם ישפיעו בדרכם על החברה הישראלית. עשו זאת בגאווה ובהצלחה רבה”.
במהלך הערב עלו נציגי שכבת כיתה י’ משלושת התיכונים- שיר צחייק, איתי נזרי, דביר ברגד וסיון לייבוביץ’ לשאת דברים. בסיום הטקס הקצר עלה לשוחח אלוף (מיל’) יצחק בריק, אשר קיבל את עיטור העוז על פעילותו יוצאת הדופן במלחמת יום הכיפורים, ודיבר עם בני הנוער על האמונה והדבקות במשימה, החשיבות בשירות משמעותי למדינה ועוד. סיפורו האישי היווה השראה לכל בני הנוער.