בזוגיות כמו בזוגיות, יש דברים שנמנעים מלדבר עליהם. איכשהו, הסכם ממון הצליח להיכנס לרשימה הזו. כי הרי, איך בכלל מעלים נושא כזה? איך מתחילים לדבר על אם ואיך, ולמה בכלל להתעמק במחשבות שליליות על מקרה של פרידה וגירושין? אין ספק שמדובר בשיח לא פשוט, אך המסמך שיווצר בסופו של דבר יעניק לכם זוגיות המבוססת על שוויון, ובעיקר ראש שקט.
הסכם ממון לזוגיות בראש שקט
- אז שנעשה עסקים? – לפעמים, קיימים פערים כלכליים גדולים בין שני בני הזוג. לא נעים לחשוב על כך, אבל לעתים עולה החשש שבן הזוג השני חותר לחתונה בכדי ליצור לעצמו עוגן כלכלי לכל חייו, מצב זה נקרא בין היתר “נישואים עסקיים”. הסכם ממון שם את כל הקלפים על השולחן, מוכיח לכל אחד מהצדדים כי מטרת הנישואין היא טהורה ואינה קשורה כלל לכסף.
- סחטנות, לא בבית ספרנו – אם כבר בסיטואציות לא נעימות עסקינן, אי אפשר שלא להזכיר את אותם מקרים בהם אחד מבני הזוג מנסה לגרום לשני לוותר על זכויות כלכליות כאלו ואחרות. הסכם ממון נכנס לתוקף עוד הרבה לפני הגירושין, כך שגם אם אחד מבני הזוג מחליט בכל זאת את מזלו, ייתקל במסמך משפטי עליו חתם בעצמו.
- נפרדים באווירה רגועה – הסכם הממון מחלק את הרכוש בין שני בני הזוג בצורה שווה, כאשר מראש הוא נכתב ונוסח בהסכמת כל אחד מהם. כך, נמנעים ריבים וקרבות אגו מיותרים שעלולים להתעורר תוך כדי התהליך הלא פשוט. בעצם, הרי שמדובר במנגנון שיוצר שוויון ושקט במערכת, כך שכל אחד מהצדדים יודע מה מגיע לו במקרה של חלילה פרידה או גירושין.
נשמע טוב, איפה חותמים?
מובן שלא מומלץ ליצור הסכם ממון בעצמכם, יתרה מכך – מכיוון שמדובר במסמך משפטי של ממש, עליכם למצוא עורך דין המתמחה בניסוח של מסמכים מסוג זה. כשהוא מלווה אתכם במקצועיות, הקשבה ואדיבות, תוכלו להיות בטוחים שאתם עושים את ההחלטות הטובות ביותר ובצורה שתהיה שווה לכל אחד מבני הזוג.