רשת קפה ביגה משיקה בימים אלה סדרת עוגות גבינה עם מרקם קטיפתי נוגה.עוגות הגבינה של ביגה הוכנו על ידי הקונדיטור הראשי של הרשת רן בן דוד, תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים וללא חומרים משמרים.
בין הטעמים החדשים: עוגת גבינה אפויה קלאסית, עוגת קלאב סנדוויץ’ טירמיסו המשלבת נגיעות אספרסו וגבינת מסקרפונה, ועוגת “מגנום” פירות יער עטופים בגבינת מסקרפונה ונגיעות שוקולד לבן היוצרים מגוון טעמים.
עוגות הגבינה של ביגה הוכנו על ידי הקונדיטור הראשי של הרשת רן בן דוד, תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים וללא חומרים משמרים.
בין עוגות הגבינה של רשת ביגה לשבועות:
- עוגת גבינה קלאסית אפויה בתבנית- 45 ש”ח
- עוגת “קלאב סנדוויץ’ טירמיסו אישית- 39 ש”ח
- עוגת “מגנום” מסקרפונה ופירות יער אישית-39 ₪
מתכון לעוגת גבינה קלאסית
מרכיבים לתחתית:
120 גרם קמח
60 גרם אבקת סוכר
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
35 גרם אבקת סוכר
1 כף מים/חלב
מרכיבים לעוגה:
250 גרם גבינה 9%
110 גרם שמנת חמוצה
80 גרם ביצים (ביצה 1 ביצה +1 חלמון)
110 גרם סוכר
15 גרם קורנפלור
15 גרם אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
מרכיבים לציפוי:
110 גרם שמנת חמוצה
10 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה:
תחתית-לחמם תנור ל170 מעלות.
שמים את כל החומרים במעבד מזון למעט המים/חלב עד לקבלת פירורים ואז מוסיפים את המים/חלב עד לקבלת בצק(ניתן להוסיף מים/חלב לפי הצורך)
משטחים את הבצק לעובי של 3 מ”מ לפי גודלה של התבנית, יוצרים חורים בבצק בעזרת מזלג ואופים עד לקבלת צבע זהוב.
אופן הכנת מלית הגבינה:
מחממים תנור ל150 מעלות.
במידה ומכינים עוגה עגולה ברינג יש לצפות את דפנות הרינג בנייר אפיה למנוע הידבקות.
שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מניחים את התחתית שהכנו ממעוד מועד ועליה יוצקים את התערובת אופים כ- 45 דקות
אופן הכנת הציפוי:
מערבבים בעזרת מטרפה שמנת מתוקה ואבקת סוכר.
לאחר הוצאת העוגה מהתנור יש לקרר אתה למשך כ- 10 דקות.
מיישרים את דפנות העוגה ויוצקים את הציפוי על העוגה. (חשוב לצקת את הציפוי כשהעוגה חמימה)
בתאבון!!! וחג שבועות שמח