Site icon מקומונט גבעת שמואל

מעבדות לחירות: יציאה לחופש כלכלי

מהו חופש כלכלי? מדוע רבים חושקים בו? וכיצד כל מעסיק ושכיר כאחד יכולים לקדם חופש כלכלי תוך שדרוג מצבם האישי?

 

ארבעת העקרונות שכל מעסיק ושכיר יכולים לאמץ בדרך להצלחה כלכלית
עם פתיחת המשק והחזרה לשגרה חלקית, עלינו ללמוד מהשיעורים שנלמדו בשנה האחרונה ולהפיק תובנות כדי לשפר את מצבנו הכלכלי.

במהלך המשבר האחרון ראינו את החשיבות של יצירת חסכונות לכל משק בית, את הצורך ביצירת נאמנות למקום העבודה וחשיבות פיתוח חדשנות ומקורות הכנסה נוספים הן ברמת המעסיק והן ברמת השכיר.

אך כיצד מבצעים זאת בפועל?

במאמר זה נסקור ארבעה כללי זהב לשיפור מצבם הכלכלי של מעסיקים ושכירים.

1. היתרונות העצומים של קרן השתלמות
שכיר, הידעת שקרן השתלמות היא אפיק ההשקעה היחידי שעליו לא תשלם מס רווח הון? עד לגובה מסוים, יתרה מזאת, קרן ההשתלמות מאפשרת לקחת הלוואה על חשבון הקרן בריבית נמוכה משמעותית מהתשואה וכך למעשה ניתן להשתמש בכספי הקרן ובמקביל להמשיך ליהנות מהתשואה.

מדובר בהטבה משמעותית שאינה מוכרת מספיק, אנו מציעים לכם בחום, בקשו מהמעסיק שיפתח עבורכם קרן השתלמות, בין אם במעמד החתימה על חוזה העסקה או בשלב מאוחר יותר.

מעסיק, הידעת שבאמצעות הפקדה לקרן השתלמות של עובדיך, באפשרותך להוריד את חבות המס? בדרך זו תוכל להרוויח הן מהטבות מס והן מטיפוח הנאמנות של עובדיך המקבלים הטבה משמעותית.

2. החשיבות של כרית בטחון כלכלית, הדבר הומחש ביתר שאת בשנה האחרונה.
כשכירים, עלינו לוודא כי יש לנו קרן לשעת חירום, בגובה של כחצי שנה של ההוצאות החודשיות שלנו. זאת, כדי לוודא שאירוע לא צפוי כגון פיטורים, לא ימוטט אותנו כלכלית.

יש לזכור, שהקרן צריכה לשמש אך ורק עבור מקרי חירום ולא למימון רכישות לא מתוכננות, כך נוודא שהקרן זמינה לנו בכל שלב וגם במצב של משבר, יש לנו יכולת כלכלית להתנהל מספר חודשים ללא משכורת.

גם בעלי עסקים צריכים לוודא שברשותם כרית ביטחון כלכלית של כחצי שנה הוצאות חודשיות, כך שמצב לא צפוי כפי שחוו עסקים רבים בשנה האחרונה, לא יביא אותם לסף של סגירת העסק או חדלות פירעון.

3. חדשנות דיגיטלית בעסקים
השנה האחרונה הביאה לשינויים בדיגיטציה של ארגונים, עסקים, מוסדות חינוך ועוד.

עסקים שלא השכילו לעבור לאונליין עם תחילת המשבר, חוו הפסדים לעומת עסקים שנכחו באונליין עוד טרום המשבר או שהצליחו להקים תשתית דיגיטלית חדשנית במהירות עם תחילת המשבר.

כיום הכל מבינים כי העתיד נמצא יותר ויותר בדיגיטל ועל עסקים ברי קיימא להשקיע חשיבה ומשאבים ביישום חדשנות דיגיטלית.

4. טיפוח נאמנות עובדים
בהיעדר מנהיגות פוליטית ארצית או מקומית, בעלי עסקים ומנהלי עמותות הופכים לדמויות המפתח מהם מצופה לדאוג לעובדים. העובדים כיום מחפשים מקום עבודה להרגיש בו ‘בבית’, מקום המזוהה עם ערכיהם ומאפשר עבורם פיתוח אישי ומקצועי, תוך שמירה על זכויות ותנאים.

יציאה מעבדות לחירות- חופש כלכלי. תמונה: pixabay

טיפוח נאמנות עובד תוביל להגדלת הכנסות, היות שעובד מאושר יפעל מתוך מוטיבציה גבוהה להעלאת הרווחיות והערכיות של העסק וירצה לשמר את מקום העבודה לאורך זמן.

בשנה החולפת, עמותת מתייעלים פעלה במספר צירים, על מנת להנגיש ידע כלכלי ופיננסי שיאפשר לפרטים ולעסקים לשפר את מצבם הכלכלי.

העמותה מימשה חדשנות דיגיטלית ופרסמה מגוון רחב של תכנים בכלל הפלטפורמות כמו יוטיוב, פייסבוק, טוויטר, פודקאסטים, אתר אינטרנט ועוד.

העמותה מימשה ליוויים אישיים על מנת לסייע למשפחות ויחידים להתנהל נכון כלכלית והעניקה ייעוץ משכנתאות וייעוץ נדל”ן. כמו כן הקימה העמותה קורסים בכלכלת משפחה, בנקאות, עולם התעסוקה ועוד.

הכל במחירים מוזלים וללא מטרות רווח, כשכל הכנסות העמותה משמשות לטובת מלגות לסטודנטים.

מאור זלוצבר, מייסד ומנכ”ל העמותה: “על ידי השקעה בטיפוח נאמנות האנשים שלנו, תוך השקעה בחדשנות דיגיטלית, אני גאה לומר שאנחנו עומדים כיום ומאפשרים לכל אדם שזקוק לעזרה או סיוע בייעוץ פיננסי לקבל כמעט את כל סוגי העזרה הפיננסית בצורה דיגיטלית זריזה ונגישה לכל כיס, החל מייעוץ פיננסי להשקעה ועד קבלת משכנתא, תוך עזרה בסיוע בפנסיה, ביטוחים, קרנות השתלמות, ועוד.

כל זאת תוך שאנו מחלקים את כל רווחי העמותה למלגות לסטודנטים”.

בברכת חג פסח שמח וכשר, שנצא “מעבדות לחירות”.