התקנה של קודן היא אחד מאמצעי האבטחה הנפוצים ביותר. התקנה של קודן בדלת הכניסה לבית או בשער הכניסה, משמשת למעשה כמערכת בקרה על הכניסה למרחב הפרטי שלכם.
בבתי קרקע פרטיים, אפשר ואף רצוי להתקין קודן בשער הכניסה לבית, כדי להגביר בקרה על מי שנכנס למתחם הבית.
בימינו, אנשים ריבם בוחרים שירותי התקנת קודן לבתים הפרטיים שלהם וגם לבניינים וכן למשרדים. הקודן רלוונטי מאוד עבור לקוחות עסקיים ופרטיים כאחד. כל מי שמעוניין להתקין בביתו או בעסק שלו אמצעי לבקרה ופיקוח על הכניסה, קודן הוא התשובה בשבילו.
מה לבדוק לפני התקנת קודנים
אם אתם שוקלים להתקין קודן לצורך בקרת כניסה, יש כמה דברים שחשוב לבדוק קודם לכן. כיום בשוק ישנם סוגים שונים של מערכות קודנים, כשהפופולאריים הם מערכת הקודן העשויה פלסטיק – סוג זה עדיף להתקין בתוך בית או העסק כיוון שהוא מותאם לשימוש פנימי מכל מיני בחינות. קודן זה לא כל כך מתאים לכניסה חיצונית, זאת בשל העמידות הנמוכה של הפלסטיק ממנו הוא עשוי.
פלסטיק הוא חומר שייפגם אחרי כמה זמן עם החשיפה לתנאי מזג האוויר המשתנים. לכן, אם אתם מחפשים קודנים לכניסה חיצונית, מומלץ שתבחרו בקודן אנטי ונדלי – והוא עשוי ממתכת. הקודן האנטי ונדלי הוא עמיד מאוד בכל תנאי מזג האוויר.
אם אתם שוקלים לבצע התקנה של קודן בכניסה למשרד או לעסק, תוכלו גם להשתמש במערכת הבקרה של הכניסה עם הקודן, גם כשעון נוכחות לפיקוח על העובדים. אפשר לחבר את מערכת הקודם לתוכנה מתאימה שתאפשר שליטה בקודנים, והתוכנה גם תבדוק את הרשאות הכניסה של העובדים. מלבד זאת, אפשר להגדיר במערכת מספר קודים, לפי למספר המחלקות או המשרדים בבניין/בחברה.
התקנת קודן בכניסה היא הכרחית
יש לזכור כי מערכת הקודן היא לא מאוד יקרה, ושווה את ההשקעה הכספית משום שיש לה תפקיד חשוב מאוד. הקודן מבצע ניטור על כל מי שנכנס אל מקום מסוים, ובאמצעותו תוכלו להחליט מי רשאי להכנס (רשאים יחזיקו בקוד הכניסה) ומי לא. זה בניגוד לאינטרקום, שמאפשר אך ורק תקשורת בין החוץ לפנים. הקודן מגביל הרשאות כניסה, וקובע מי יוכל להיכנס אל מקום מסוים ומי לא. כל מי שאינו מחזיק בקוד הכניסה יצטרך לקבל אישור על מנת להיכנס.
על כל פנים, גם אם הקודם הוא עבור בית, דירה, בניין דירות, חברה, משרד או כל מרחב אחר שיש בו צורך לבקר על הנכנסים והיוצאים, מערכת קודן תהיה הכרחית.
לכתבות נוספות במקומונט גבעת שמואל: