Site icon מקומונט גבעת שמואל

אוכל לראש השנה וחגי תשרי מקייטרינג לאירועים קטנים

(צילום: באדיבות אתר privatechef)

חוויה קולינרית מרגשת ומלהיבה

אם הזמנתם השנה אורחים רבים לסעודת החג אתם יכולים להזמין תפריט מקורי וייחודי לראש השנה ולשאר חגי תשרי. במקום לטרוח שעות ארוכות במטבח, ובמקום להתעייף בחג ולנקות את המטבח אחרי הארוחה, תוכלו להזמין מנות מובחרות ומוקפדות במיוחד לסעודת החג. חברת קייטרינג לאירועים קטנים מציעה שלל מנות ואוכל טעים לראש השנה וחגי תשרי, ואתם, יחד עם האורחים נהנים מסעודה של מלכים, וממנות גורמה שיהפכו את החג הקרוב לחוויה קולינרית בלתי נשכחת ומתוקה במיוחד.

מנות גורמה עשירות בטעמים

בחגי תשרי נהוג לארח את המשפחה הקרובה ולרוב מקפידים על תפריט הכולל מנות מסורתיות ברוח החג. עם זאת, מדי שנה אנו מעוניינים לגוון את התפריט ולהציע לאורחים מנות מפתיעות ועשירות בטעמים. מתכונים לראש השנה וחגי תשרי מבוססים על חומרי גלם טריים וזמינים, ולמעשה כדי להפתיע ולרגש את האורחים ניתן לשדרג מנות מסורתיות עם טעמים חדשים כדי להציע פרשנות עכשווית וייחודית. חברת קייטרינג לאירועים קטנים מציעה מדי שנה תפריט עשיר ומגוון לחגי תשרי וניתן להזמין שלל מנות מעוצבות ומוקפדות. לפניכם מתכון מקורי שיצליח לרגש ולענג את האורחים שלכם בסעודת החג.

פרגיות ממולאות בערמונים, שקדים ופירות יבשים

מצרכים ל – 10 מנות
10 סטייק פרגית – (ירך עוף ללא עצם)- לבקש מהקצב לשטח אותן.
3 כפות ריבת משמשים.
ענף טימין
שקדים קלויים וערמונים לקישוט
קיסמי שיניים

למילוי
חצי כוס שברי שקדים וערמונים
1 כוס תמרים, שזיפים, משמשים מיובשים – קצוצים
2 כפות סילאן
קורט אגוז מוסקט
קורט קינמון
קורט ציפורן טחון
קורט פלפל אנגלי טחון
קורט מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב
1 בצל לבן פרוס
כוס בקבוק יין לבן יבש או חצי יבש
כוס מיץ תפוזים (עדיף טרי)
3 כפות סילאן
קורט פלפל אנגלי טחון
רבע כפית קינמון,
רבע כפית פלפל אנגלי טחון
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
כפית שטוחה מלח
קורט פלפל גרוס

אופן הכנת הרוטב

מטגנים בצל במעט שמן עד שנהיה שקוף. מוסיפים את היין, מיץ התפוזים ושאר התבלינים.
כשהרוטב רותח מקטינים את האש ומבשלים כ- 10 דקות על אש קטנה.

מילוי הפרגיות

מניחים פרגית על קרש חיתוך ומשטחים מעט עם דפיקות קלות, ניתן להיעזר בפטיש שניצלים. לוקחים מהמלית ויוצרים מעין “קציצה” אובלית וקטנה בעזרת כף היד. שמים את המילוי במרכז הפרגית, מגלגלים ומהדקים בעזרת קיסמים. מושחים את הפרגיות בריבת משמש ומטגנים קלות במחבת חמה עם מעט שמן, כ- 3 דקות מכל צד. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור חם – 180 מעלות למשך 20 דקות.

מקררים מעט, מוציאים את הקיסמים, חותכים כל פרגית ל- 2-3 חתיכות, מניחים בצלחת ויוצקים מעט מהרוטב. ניתן להכין את המנה מראש ולחמם לפני ההגשה.

לקריאה בנושא איך לבחור תפריט לאירוע פרטי כנסו לכאן