מריבות וויכוחים מדי פעם הם חלק מכול מערכת יחסים, אבל מריבה בלתי פוסקת בין בני הזוג היא מלחיצה ולא בריאה. למרות שלריב זה נורמלי – הרי אף אחד לא מושלם – אם נראה לכם שאתם לא מפסיקים לריב, עדיין לא מאוחר מדי כדי לשנות. אתם יכולים ללמוד איך לעצור את מעגל המריבות ולתקשר בצורה בריאה יותר.
איך תפסיקו את המריבות במערכת היחסים הזוגית שלכם?
אם אתם זוג שרב כל הזמן ולא מפסיק להתווכח על כל דבר, יתכן שכבר התחלתם בעצמכם לחפש יועצת זוגית מומלצת. אבל, בינתיים חשוב לזכור שאתם יכולים ללמוד כמה אסטרטגיות יעילות שיעזרו לכם לעצור מריבות לפני שהן מתחילות.
(לשם הנוחיות, נדבר בהמשך המאמר לסירוגין בגוף ראשון נקבה וזכר)
- תני לו קצת ספייס – אמנם, את רוצה להדגיש את הנקודה שלך אבל את לא חייבת לדון בנושא הזה דווקא כשהרגשות שלכם לוהטים. כאשר אתם כועסים אחד על השני, סביר להניח שתתפרצו או תעירו הערות פוגעניות. קחי רגע אוויר והחליטי להתמודד עם הנושא הזה מאוחר יותר, כששניכם תהיו רגועים. כך תוכלי למנוע וויכוח סוער ואולי גם הדברים הפוגעניים שחשבת להטיח בו, ייראו לך אחרת.
- אל תהיה צודק – אולי אתה באמת בצד ׳הנכון׳ של הבעיה אבל זה לא אומר שתנצח בוויכוח. לפעמים, לוותר על הרצון ׳להיות צודק׳ הוא הכרחי אם אתה רוצים ללמוד איך להפסיק את המריבות. נסה להתבונן על הדברים מנקודת המבט של שניכם, כצוות. תגלה די מהר ששניכם תנצחו ברגע שתצליחו למצוא פשרה בנושא שנמצא במחלוקת.
- הפכי למאזינה טובה יותר – ריבים בזוגיות נובעים לא פעם מחוסר יכולת להאזין האחד לשני. האזנה פעילה עוזרת למנוע מריבות, משפרת את איכות היחסים ובו בזמן גם תחומי חיים רבים אחרים. כשהוא מדבר, הקשיבי לו באמת ותראי לו ששמעת את החששות שלו. אם הוא מספר משהו שחשוב לו, שאלי שאלות, היי מעורבת והעריכי את דבריו כדי ללמוד יותר על המחשבות והרגשות שלו.
- הביע את הרגשות שלך בפתיחות – לא קל להיות פגיעים, במיוחד כששניכם רבים כל הזמן. יחד עם זאת, פתיחות לגבי מה שאתה מרגיש תוכל לעזור לך ללמוד איך לצאת ממעגל המריבות. אם אתה נתקל מדי פעם באי הסכמה, שזה דבר לגמרי נורמלי, תן לה לדעת איך אתה מרגיש. במקום להאשים אותה, תבטא את עצמך במילים כמו: ״אני מרגיש״. אם תגלה שהיא מזלזלת ברגשות שלך, אל תיפול קורבן לגזלייטינג הזה. אל תיתן לה להאשים אותך, או נסיבות חיצוניות, במשהו שהיא גרמה, אחרת תמצא את עצמך במערכת יחסים חד צדדית.
- עצרי לפני שאת מדברת – רובנו אומרים דברים קשים ופוגעים בלהט הרגע, ואחר כך מתחרטים. כאשר את מדברת על נושא חם, סיפרי עד 3 לפני שאת מדברת. לחיצה על ׳סטופ דמיוני׳ תעזור לך להימנע מהערות פוגעות, שעלולות להסלים את הוויכוח ולגרום למריבה נוראית.